De 7 mooiste watervallen van Cambodja

Wie dacht dat Cambodja alleen interessant is voor geschiedenisliefhebbers heeft het mis. Het land wordt langzaam erkent als een bestemming die je niet enkel meer combineert met een land in de regio.

Op deze pagina bekijken we de mooiste watervallen van Cambodja, veelal gelegen in prachtige natuurgebieden.

Bou Sra waterval

Deze waterval is een drukbezochte bezienswaardigheid in Mondulkiri op een uur rijden van de stad Sen Monorom. Het dankt de populariteit aan de drie lagen van waaraf het water naar beneden klettert. Je kunt de eerste 2 lagen bereiken. De lokale bevolking komt hier graag om te picknicken en om te zwemmen. De derde laag is onbereikbaar.

De rit ernaartoe gaat door heuvels, platteland en bossen en is een attractie op zich. Avonturiers kunnen in de buurt van de waterval ook zip linen.

Bou Sraa waterval

Sopheakmit waterval

De Sopheatmit waterval ligt deels in Laos en deels in Cambodja. Het is een markant landschap dat je gezien moet hebben als je in de buurt bent. Het watergeweld tijdens het regenseizoen is indrukwekkend als het heldergroene water over de vele rotsen klettert. Je kunt de grootste waterval in Cambodja goed bezoeken vanuit de plaats Stung Treng, een bijzondere bestemming die je mecht moet bezoeken tijdens een wat langere reis door het land.

Sopheakmit waterval

Chhay Young waterval

Deze waterval ligt verscholen in het bos in de Koh kong provincie. Je kunt hier alleen komen tijdens het droge seizoen als de wegen in goede staat zijn. Ben je echt sportief dan is het ook mogelijk om de waterval te bereiken via een 7 uur durende wandeling door het bos. Je zult dus een nacht moeten kamperen om de volgende dag weer terug te lopen.

Tatai waterval

De Tatai waterval ligt aan de rivier die vanuit het Cardamom gebergte de zee in stroomt. Het is zeker in het regenseizoen een waar spektakel. Je komt hier tijdens een boottocht over de rivier maar er is ook de mogelijkheid om er over de weg te komen voor onafhankelijke reizigers.

Het water is schoon en je kunt hier prima zwemmen. Het beste combineer je een bezoek aan de waterval met een kajaktocht over de rivier.

Tatai waterval

Anlung Svay waterval

De Anlung Svay waterval ligt buiten de gebaande paden op de rand van het Aoral Wildlife Sanctuary in de Kampong Chhnang provincie.

Volgens veel Cambodjanen is het een van de mooiste watervallen van het land. Het bestaat uit 9 lagen en in de weekenden komen de mensen uit de buurt hier picknicken en zwemmen. Deze regio heeft veel potentie voor toerisme.

Ka Chhang waterval

Ka Chhang is een van de vele watervallen die je kunt bezoeken in Ratanakiri, de meest afgelegen provincie van het land.

De waterval ligt goed verscholen in de bossen en het water klettert van zo’n 10 meter hoogte naar beneden. Het is een van de minst bezochte watervallen in dit gebied, zeker doordeweeks.

ka Chang waterval

ka Chhang waterval

Phnom Kulen waterval

Deze waterval ligt in een mooi natuurgebied op een berg zo’n 40km van Siem Reap. Het is een mooie plek om te combineren met een bezoek aan het Kulen elephant forest. De Kulen waterval wordt gezien als een heilige plek, de geboorteplaats van het Khmer rijk.

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.