Stung Treng

Stung Treng is een plaats in het noorden van Cambodja op de grens met Laos. Met de ligging aan de Mekong kun je hier fantastische boottochten maken en dat is dan ook de meest gedane activiteit in dit gebied.

Het gebied rond Stung Treng is verder erg interessant voor de avontuurlijke reiziger. Zo kun je hier fantastische off road motorbike trips maken, iets wat niet voor iedereen is weggelegd.

In dit gebied kun je ook bijzondere gieren bekijken. De roofvogels zijn ernstig bedreigd maar er is gelukkig een organisatie die de dieren beschermd.

Tijd om deze interessante bestemming verder uit te pluizen.

Boottochten in Stung Treng

Het draait in Stung Treng allemaal om de rivier de activiteiten die je er kunt ondernemen. Je bent dicht bij de grens met Laos en de 4000 eilanden. Een boottocht over de Mekong richting de grens leuk met prachtige landschappen en kans om de Irrawaddy dolfijnen te zien. Hoewel je daar meer kans op hebt tijdens een tocht vanuit Kratie dat iets zuidelijker is gelegen.

Varen in Stung Treng

Een andere rivier die uitkomt in de Mekong is de Tonle Sekong Rivier. Deze smallere rivier is ook uitnodigend mooi om te verkennen.

Verder kun je ook mooi kajakken. Ten noorden van Stung Treng vind je O’Svay, een mooi gebied met kalm helder water waar je heerlijk kunt peddelen.

Kajakken

Zonsondergang aan de Mekong

De zonsondergang in Stung Treng is prachtig. Bekijk deze vanuit het stadje of ga juist weer de rivier op. Een boottocht terwijl de zon onder gaat is een van de leukste dingen om te doen.

Dit kun je makkelijk regelen door op tijd bij de pier te verschijnen en een prijs af te spreken met een van de vissers.

Bekijk de video

 

Meer bezienswaardigheden in Stung Treng

Zoals gezegd kom je hier voor de activiteiten op de rivier maar er zijn nog een aantal andere bezienswaardigheden in Stung Treng voor degene met wat extra tijd.

Je kunt een fiets huren om daarmee zelf langs de rivieroevers te rijden. Als je de rivier vanuit Stung Treng oversteekt naar de westoever en richting het noorden fietst dan kun je enkele oude Khmer ruïnes bekijken en je komt dan ook langs verschillende dorpen. Gebruik Google Maps om te navigeren.

Verder naar het noorden langs de grens met Laos ligt de Sopheakmit Waterval, een mooie plek die ook zeker een bezoek waard is. Verder kun je vanuit hier verder het ongerepte noordoosten van Ratanakiri provincie intrekken.

Sopheakmit Waterval

Overnachten

Stung Treng heeft niet echt mooie accommodatie. In het stadje vind je degelijke hotels maar voor mooiere plakken moet je het wat buiten de stad zoeken. Daar kun je wel leuk verblijven in bungalows aan de rivier. Het Stung Treng Resort is mooi opgezet en is ook een van de betere plekken om van de zonsondergang te genieten.

Eten en drinken

Verblijf je in Stung Treng stad dan heb je aardig wat keuze. Rond de centrale markt vind je allemaal kraampjes en kleine restaurants voor rijstgerechten en noedelsoepen.

Ben je op zoek naar westers eten dan kun je goed terecht bij Ponika’s Place.

Voor sfeervol dineren aan de rivier kun je wat buiten de stad terecht bij het Stung Treng Resort en het Mekong Bird resort.

Hoe je er komt

Stung Treng ligt op 7 uur rijden van Phnom Penh maar de reis kan goed opgebroken worden met een stop in Kampong Cham

Vanuit Kratie is het een korte rit van zo’n 2,5 uur. Kom je vanuit Sen Monorom in Mondulkiri reken dan op een rit van minimaal 5 uur.

Beste reistijd

Stung Treng is het hele jaa door prima te bezoeken. Tijdens de maanden oktober tot april is het droog en warm. April en mei zijn de heetste maanden met temperaturen tegen de 40 graden rond het middaguur. De meeste regen valt in de maanden juni tot oktober, meestal in de vorm van een korte maar hevige bui aan het einde van de dag.

Bekijk ook de pagina met alle Cambodja bezienswaardigheden om je reis verder tot in de puntjes voor te bereiden. 

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.