De 9 mooiste stranden van Cambodja

Yes, tijd om alvast na te denken over waar je de reis gaat afsluiten. Op deze pagina vind je een overzicht van de mooiste stranden van Cambodja.

En oh oh oh.

Er liggen echt een aantal paradijselijke plaatjes op je te wachten.

Voor de mooiste stranden moet je wel even de boot op want deze liggen namelijk allemaal op de eilanden.

Stap dus aan boord voor een reis naar hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen, koude kokosnoten en water zo helder dat je de vissen kunt tellen.

Lonely Beach

Dit strand is een van de mooiste stranden op Koh Rong en zoals de naam al aangeeft is het er rustig, erg rustig. Op Lonely Beach vind je één resort wat het de beste plek maakt om een paar dagen helemaal niets te doen.

Dit is met afstand een van de mooiste stranden van Cambodja. Een waar paradijs.

Saracen Bay

Saracen Bay is een van de mooiste stranden op Koh Rong Samloem. Het hagelwitte strand strekt zich uit tot zover je kunt kijken, het water is kalm en kraakhelder en het is er rustig maar niet te rustig. Dit strand is ideaal voor wie geen zin heeft in een druk uitgaansleven maar wel in de avond ergens leuk wilt eten om daarna nog wat af te zakken in een bar.

Saracen Bay

Saracen Bay heeft alles wat je zoekt. 

Otres Beach

Otres was lange tijd een van de mooiste stranden op het vasteland van Cambodja. En nog steeds, het is een super mooi strand maar zoals je misschien weet is de stad Sihanoukville enorm verpest nadat het helemaal volgebouwd is met casino’s. Maar, ben je in deze stad en wil je toch naar een mooi strand kies dan voor Otres.

Coral Beach

Coral Beach is het mooiste strand op het relaxte backpacker eiland Koh Ta Kiev. Dit smalle strand bestaat uit verschillende inhammen onderbroken door rotsen met beschutting door bomen en struiken. Accommodatie is in harmonie met de natuur gebouwd en gaat mooi op in de kleuren van de bomen. Hierdoor lijkt het strand nog volledig wild en natuurlijk.

Coral Beach

Long Set Beach / 4K Beach

Dit strand is 4 kilometer lang, vandaar de naam. Het is een poederwit zandstrand op kleine afstand van het drukkere Koh Touch op Koh Rong. Het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen als je geen zonnebril op hebt. Het water is zo helder als op de Malediven en op een aantal mooie resorts na is er nog weinig ontwikkeling. Koh Rong is ook een van de mooiste eilanden van Cambodja een goede keuze om je reis af te sluiten.

Lazy Beach

Lazy beach ligt aan de westkant van Koh Rong Samloem en is een tropisch plaatje. Het zand is goudgeel en het water mooi turquoise. Er is hier ook maar één resort wat het de ideale schuilplaats voor de moderne wereld maakt. Het strand is niet heel makkelijk te bereiken. Je kunt een 40 minuten lange wandeling over het eiland moeten maken om er te komen of maak gebruik van een watertaxi. In ieder geval een goede beloning van een wandeling door de brandende zon.

Lazy Beach

Sner Beach

Sner is een strand op het grootste eiland Koh Kong, een vooralsnog onaangetast eiland. Je kunt vanaf het vasteland boottochtjes regelen naar dit strand. Het is er rustig en een mooie plek om de bbq aan te steken voor een lekkere lunch.

Koh Tonsay

De stranden op Koh Tonsay zijn ideaal om te bezoeken als dagtrip vanuit Kep. Een kort tochtje met de boot brengt je naar dit relaxte eilandje. Niet echt aan te raden tijdens de weekenden maar doordeweeks zijn de stranden super rustig.

Strand Koh Tonsay

Een rustig stuk strand op Koh Tonsay.

Golden Beach

Golden beach is het mooiste strand op het eiland Koh Thmei. Het is onderdeel van een beschermd naturugebeid en er si dan ook geen ontwikkeling op het strand. Je kunt een boottochtje regelen vanuit Sihanoukville of vanaf Koh Ta Kiev. Het is een mooi vrij breed goudgeel zandstrand direct grenzend aan de jungle. Leuk om even doorheen te lopen tijdens je stop op het strand.

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.