Simkaart Cambodja – Kosten en beste providers

Altijd goed natuurlijk om bij aankomst in een ver land even een appje naar huis te sturen dat je goed bent aangekomen. En de begeleidende foto van het eerste pilsje gaat ook vaak mee.

Handig als je dus een Cambodjaanse simkaart in je smartphone hebt. Dan ben je overal online en klaar om die prachtige vakantiefoto’s overal en altijd met het thuisfront te delen.

In dit artikel lees je hoe je in Cambodja een simkaart installeert, welke providers er zijn en wat de kosten zijn.

Welke provider moet ik kiezen?

De volgende providers worden aanbevolen.

  • Cellcard
  • Metfone
  • Smart

Deze aanbieders hebben allemaal goed bereik op de bekende toeristische trekpleisters. Ga je ver buiten de gebaande paden dan heeft Metfone het beste bereik. Voor de standaard toerist maakt het echter niet uit welke je kiest.

Ik zou kiezen voor Cellcard. Deze zie je op de meeste plekken en ze hebben de beste prijzen voor data.

Waar kun je een Cambodjaanse simkaart kopen?

Simkaarten zijn bij bijna elke telefoonwinkel te koop. Ook hebben de providers in elke stad wel een aantal servicepunten waar je snel een simkaart kunt laten installeren.

Maar het makkelijkste is natuurlijk..

Op het vliegveld

Als je aankomt op Phnom Penh Airport dan vind je in de bagagehal een kraampje waar je direct een simkaart kunt laten installeren. Vijf minuten later ben je online.

In de stad

Niet iedereen komt Cambodja binnen met een vlucht dus in dit geval kun je een simkaart in de stad kopen. Zoals gezegd kan dit bij elke telefoonwinkel maar daar vragen ze vaak een veel hoger bedrag voor de simkaart.

Ik raad aan om bij een Cellcard winkel binnen te lopen. Daar krijg je de beste prijs en sta je binnen een paar minuten weer buiten met een werkende simkaart. Neem wel je paspoort mee want ze moeten de simkaart op naam registreren.

Kosten

Wat kost dat dan zo’n Cambodjaanse simkaart?

Nou, helemaal niet veel.

Reken op de volgende kosten

  • Simkaart: $1
  • 30 dagen data: $8
  • 7 dagen data: $2

Prijzen zijn in Amerikaanse Dollars.  Lees daarover meer in mijn artikel over de munteenheid, pinnen en overige geldzaken. In Cambodja worden namelijk twee valuta gebruikt.

Opwaarderen

Als je het juiste dataplan kiest hoef je waarschijnlijk niet op te waarderen tijdens je reis. Heb je wel nieuw tegoed nodig dan zie je overal in het straatbeeld winkeltjes waar je dit kunt doen. Je herkent ze aan de logo’s van de providers.

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.