Familiereis Cambodja

Onze familiereis door Cambodja is een ideale reis om zowel in de kerst als in de zomervakantie te doen.

Tijdens deze rondreis zien jullie het schitterende Angkor Wat en het omringende platteland en overnachten jullie in een echte homestay bij een lokale familie.

En dat is nog maar het begin.

Ook de bruisende hoofdstad, het recente verleden en een bezoek aan een opvangcentrum voor wilde dieren staan op het programma.

En als klap op de vuurpijl wordt de familiereis afgesloten op een paradijselijk tropisch eiland. Voetjes in het zand en een koude kokosnoot in de hand.

Interesse gewekt?

Mooi, tijd om het programma door te nemen.

Dag tot dag programma van de familiereis door Cambodja

 • Dag1. Aankomst in Siem Reap
 • Dag 2. Siem Reap
 • Dag 3. Siem Reap
 • Dag 4. Siem Reap
 • Dag 5. Siem Reap – Sambor Prei Kuk
 • Dag 6. Sambor Prei Kuk – Phnom Penh
 • Dag 7. Phnom Penh
 • Dag 8. Phnom Penh
 • Dag 9. Phnom Penh – Kep
 • Dag 10. Kep
 • Dag 11. Kep
 • Dag 12. Kep – Koh Rong
 • Dag 13. Koh Rong
 • Dag 14. Koh Rong
 • Dag 15. Koh Rong – Phnom Penh

 • Cultuur

  Dag 1. Aankomst in Siem Reap

  Eindelijk! De reis met het gezin door Cambodja gaat beginnen. Op het vliegveld staat de chauffeur te wachten om jullie naar het hotel te brengen.

  In de namiddag komt de gids jullie ophalen om samen het centrum van Siem Reap te verkennen. Ook neemt hij jullie mee naar een lokale pagode waar jullie een zegening door een monnik kunnen ondergaan. Ook leren jullie meer over het Boeddhisme.

  De rest van de avond is vrij te besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel


  Dag 2 familiereis Cambodja

  Dag 2. Vroeg op voor de zonsopkomst

  Vroeg uit de veren. Om 5.00 worden jullie opgehaald door de tuk tuk en gids om de magische tempels en geschiedenis van Angkor te ontdekken.

  Na de spectaculaire zonsopkomst bezoeken jullie de volgende plekken:

  • Angkor Wat
  • Angkor Thom en de Bayon tempel
  • Ta Phrom

  De gids weet jullie alle ins en outs over de geschiedenis te vertellen. Daarnaast krijgen jullie van ons een handig Ebook met achtergrondinformatie.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch, diner


  Dag 3. Met een jeep over het platteland naar Kampong Khleang

  Na het ontbijt worden jullie opgehaald voor een fantastische verkenning van het platteland. In een legerjeep rijden jullie over stoffige wegen langs bijzondere dorpjes en rijstvelden.

  Maar denk maar niet dat het alleen maar zitten is vandaag. Ergens halverwege stappen jullie uit om op de fiets te springen. Fiets kriskras door smalle paden over het platteland en maak kennis met de inwoners uit het dorp.

  Hierna is het terug in de jeep en op naar Kampong Khleang, een van de meest bijzondere drijvende dorpen op het Tonle Sap meer. In het dorp worden jullie uitgenodigd door een lokale familie in hun paalwoning voor een lekkere lunch.

  Na de lunch gaan jullie het water op om het drijvende dorp te ontdekken. Jullie bezoeken onder andere een school, ziekenhuis en winkels allemaal drijvend op het meer. Rond 17.00 worden jullie weer afgezet bij het hotel. De rest van de avond is vrij te besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 4. Ziplinen en naar het circus

  Tijd voor wat actie en adrenaline. Even buiten de stad vlakbij de tempels gaan jullie in de ochtend ziplinen door het bos.

  In de avond worden jullie opgehaald om een voorstelling van het Phare circus bij te wonen. De voorstelling is een mix van dans, theater en acrobatiek.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Sambor Prei Kuk

  Dag 5. Als een local in Sambor Prei Kuk

  Vandaag verhuizen jullie naar een bijzonder gebied in de Kampong Thom provincie niet al te ver van Siem Reap. Hier verblijven jullie bij een lokale familie in een homestay midden in de bossen. Samen met de gids maken jullie een fietstocht door dit bosrijke gebied waar jullie het tempelcomplex van Sambor Prei Kuk bezoeken. Deze tempels zijn gebouwd voor het tijdperk van de Khmer.

  De homestay is back to basic. Er is geen douche en elektriciteit komt van een enkel zonnepaneel.

  Accommodatie

  Homestay

  Maaltijden

  Ontbijt, diner


  Tuk tuk chauffeur

  Dag 6. Naar de hoofdstad

  Na het ontbijt worden jullie naar Phnom Penh gebracht. De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Phnom Penh

  Dag 7. Phnom Penh ontdekken

  Na het ontbijt worden jullie opgehaald door riksjarijders die jullie naar het prachtige koninklijk paleis brengen. Hierna bezoeken jullie Wat Phnom, de tempel op de heuvel.

  De rest van de middag is vrij te besteden.

  Opmerking

  Als de kinderen oud genoeg zijn kunnen we in de middag een tour plannen naar het Tuol Sleng Genocide Museum en de Killing Fields. Geef dit aan als jullie deze plekken willen bezoeken.

  In de namiddag gaan jullie het water op voor een ontspannende cruise over de Mekong en Tonle Sap rivieren. Een relaxte manier om de stad te bewonderen.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Tamao wildlife resque center

  Dag 8. Dagtrip naar het Tamao Wildlife Rescue Center

  Vandaag krijgen jullie een kijkje achter de schermen van Wildlife Alliance, een organisatie die aqctief is in Cambodja om de natuur en dieren te beschermen. In het Tamao Wildlife Rescue center leren jullie hoe de organisatie hier de dieren opvangt en ze klaar stoomt om weer in het wild vrij te laten.

  De opbrengsten van deze tour worden voor 100% gedoneerd aan Wildlife Alliance.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Kep

  Dag 9. Naar de kust in Kep

  Vandaag worden jullie naar het leuke stadje Kep gebracht in het zuiden van Cambodja. Dit fraaie stadje aan de zee is een heerlijke plek om even te ontspannen.

  Accommodatie

  4 sterren resort

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 10. Mangrove bossen planten peddelen op een surfboard

  In de ochtend gaan jullie naar Trapeang Sankea in de buurt van Kampot. Dit is een project dat is opgezet om de mangrove bossen te beschermen in deze regio. Jullie gaan per boot het mangrovebos in en helpen mee bij het planten van bomen. Hierna is het tijd voor een les in ‘’stand up paddleboarding’’. Al peddelend verkennen jullie de prachtige rivier.

  Accommodatie

  4 sterren resort

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 11. Ontspanning

  Vandaag hebben jullie een vrije dag. Vlakbij kunnen jullie een mooie wandeling maken door Kep National Park of spring op een bootje naar het Rabbit Island dat vlak voor de kust ligt.

  Accommodatie

  4 sterren resort

  Maaltijden

  Ontbijt


  Koh Rong Samloem

  Dag 12. Afsluiten op Koh Rong Samloem

  Na het ontbijt worden jullie naar sihanoukville gebracht waar jullie op de boot stappen naar het paradijselijke eiland Koh Rong Samloem. Hier sluiten jullie de reis af aan een hagelwit strand.

  Accommodatie

  3 sterren hotel


  Afsluiting familiereis Cambodja

  Dag 13 - 14 Vrije dag

  Geniet van de zee en het strand

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 15. Einde van de reis

  De prachtige familiereis door Cambodja zit er helaas al weer op. Jullie worden naar het vasteland gebracht voor een transfer terug naar de hoofdstad voor jullie vlucht naar huis.


  Deze reis aanpassen

  Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is. Willen jullie iets aanpassen vraag dan een reis op maat aan. Geef alle wensen en voorkeuren door en wij stellen de droomreis verder samen.

  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum rondreis
  Dit type reis langer of korter?
  wensen en voorkeuren
  0 of 350

  Meer voorbeeldreizen