Avontuurlijke rondreis – Actief en buiten de gebaande paden

Wil je graag buiten de gebaande paden en op een actieve manier de ongerepte wildernis van Cambodja ontdekken?

Mooi!

Bij deze rondreis bezoek je enkele afgelegen en super bijzondere tempels. Je maakt een ronde door het ongerepte noordoosten van het land en als je wilt kun je de reis ontspannend aan het strand afsluiten.

Dag tot dag programma

 • Dag 1. Siem Reap
 • Dag 2. Angkor Wat, Thom, Ta Phrom
 • Dag 3. Siem Reap – Preah Vihear
 • Dag 4. Preah Vihear – Stung Treng
 • Dag 5. Stung Treng – Ban Lung
 • Dag 6. Ban Lung – Virachey National Park
 • Dag 7. Virachey National Park – Ban Lung
 • Dag 8. Ban Lung – Sen Monorom
 • Dag 9. Sen Monorom
 • Dag 10. Sen Monorom
 • Dag 11. Sen Monorom – Phnom Penh
 • Dag 12. Phnom Penh
 • Dag 13. Strandverlenging?

 • Dag 1. Aankomst in Siem Reap

  Laat het avontuur maar beginnen. Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. In de avond worden jullie opgehaald door de gids voor een food tour per tuk tuk.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Diner


  Dag 2. Spring op de fiets en ontdek de tempels

  Vandaag bekijken jullie de absolute highlights van Angkor Wat, Angkor Thom, de Bayon tempel en de door enorme bomen overgenomen Ta Phrom tempel. Jullie doen dit op de fiets en de gids kent alle verborgen paden om de massa te vermijden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 3. Afgelegen tempels

  Vandaag reizen jullie naar de Preah Vihear provincie. Onderweg stoppen jullie Bang Melea, een mysterieuze tempel uit de 12e eeuw verborgen in het bos. Na de lunch bezoeken jullie Koh Ker, een Pyramideachtige tempel die doet denken aan de bouwstijl van de Maya’s. Hierna worden jullie afgezet bij het hotel in Preah Vihear waar jullie de rest van de avond kunnen ontspannen in de tuin.

   Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 4. De berg op naar Prasat Preah Vihear

  Vandaag gaan jullie de berg Poy Tadi op om de super bijzondere Preah Vihear tempel te bekijken. De tempel is lange tijd het onderwerp van conflict geweest tussen Thailand en Cambodja maar tegenwoordig is het rustig. Vanaf de berg hebben jullie ook een fabelachtig uitzicht over het landschap.

  Hierna rijden jullie door richting Stung Treng. Onderweg stoppend voor een lekkere lunch langs de Mekong Rivier. Met een goed gevulde maag vervolgen jullie de tocht naar de Sopheakmit waterval, een waterval met een wel heel bijzonder uiterlijk.

  Na een intensieve dag worden jullie afgezet bij het hotel in een mooi gebied net buiten Stung Treng.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 5. Varen over de rivier

  In de ochtend maken jullie een ontspannend tochtje over de rivier naar een afgelegen strandje voor het ontbijt. Hierna kunnen jullie het water op in een kajak. Het landschap is hier super bijzonder.

  In de middag worden jullie naar het stadje Ban Lung gebracht voor de overnachting.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 6. Op avontuur in Virachey National Park

  Trek de wandelschoenen maar aan voor een 12km lange trekking door dit bijzondere national park. De tocht begint met een korte boottocht over de rivier en een ritje per auto naar de ingang van het park. Na de lunch trekken jullie in ongeveer 2,5 uur door de jungle naar een waterval voor een welverdiende pauze. Hierna gaan jullie verder en dieper door de jungle tot jullie uitkomen bij een rivier. Hier stappen jullie op de boot naar de overnachtingsplaats.

  Accommodatie

  Homestay

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch, diner


  Dag 7. Varen over de O’lalai rivier

  Na alle inspanning van gisteren doen jullie het vandaag wat rustiger aan. Er staat een fantastische boottocht op een vlot over de O’lalai rivier op het programma. Dit is een fantastische mooie rivier die langs de grens met Laos meandert. Omringd door dicht regenwoud hoor je de geluiden van de jungle. Het is ook de broedplaats van een groot aantal bijzondere vogels dus houd je verrekijker bij de hand.

  Jullie stoppen voor de lunch bij een lokale familie en leren alles over hoe het is om in zo’n afgelegen gebied te wonen. Aan het einde van de middag worden jullie afgezet bij het hotel in Ban Lung.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 8. Naar Sen Monorom

  Vandaag rijden jullie naar Sen Monorom in de Mondulkiri provincie. Onderweg maken jullie een stop bij de Bousra waterval, een van de grootste watervallen in deze regio. De rest van de middag en avond kunnen jullie naar eigen inzicht besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 9. Een bezoek aan de olifanten

  Een bijzondere dag. Vandaag volgen jullie een olifantenfamilie door het bos. Dit zijn olifanten die gered zijn van de ritjesindustrie en nu een vrij leven leiden. Verder leren jullie hoe de dieren begeleid worden bij hun terugkeer in het wild.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 10. Sen Monorom

  Ongeveer 80% van de bevolking in Mondulkiri is onderdeel van een van de 10 etnische minderheden in dit gebied. De grootste groep bestaat uit de Phnong en jullie brengen vandaag een bezoek aan een van hun traditionele dorpen. Jullie zien hoe de mensen leven van de landbouw en ambachtswerk en genieten van het fantastische heuvel en berglandschap.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 11. Naar de hoofdstad

  Na het ontbijt worden jullie naar hoofdstad Phnom Penh gereden. Gebruik de namiddag en avond om op eigen gelegenheid wat van de stad te zien.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 12. Phnom Penh en haar geschiedenis

  Vandaag bezoeken jullie in de ochtend het prachtige koninklijk paleis, de zilveren pagode en Wat Phnom. Na de lunch bezoeken jullie het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields van Choeung Ek.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 13 .Aan ontspanning toe?

  Willen jullie na alle inspanning nog een paar dagen heerlijk ontspannen? Laat het ons weten zodat we een bijzondere afsluiting van een paar dagen kunnen regelen op het paradijselijke eiland Koh Rong.


  Deze reis aanpassen

  Dit is een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in Cambodja. Geef ons jullie wensen door en vraag een reis op maat aan voor een perfect uitgebalanceerde reis. 

  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum rondreis
  Dit type reis langer of korter?
  wensen en voorkeuren
  0 of 350

  Meer voorbeeldreizen