Tips Cambodja - Essentiële reisinformatie

Op deze pagina vind je een overzicht van alle handige tips en praktische reisinformatie. Zo wordt het plannen van jouw reis nog leuker en makkelijker. 

Tips Cambodja

Tips voor vertrek naar Cambodja

Voordat je naar Cambodja gaat zijn er een aantal zaken om te plannen en rekening mee te houden. De tips hieronder helpen je verder op weg. 

Praktische reisinformatie

Eenmaal aangekomen in dit bijzondere land en op zoek naar meer praktische tips? Lees de reisinformatie over Cambodja hieronder. 

Meer Cambodja tips

Cambodja is een land dat een diepe indruk zal achterlaten op iedere reiziger. De oude beschaving en tempels van Angkor, de supervriendelijke inwoners en de uitgestrekte vlaktes vol rijstvelden.

Allemaal prachtig maar het land heeft ook een hele droevige geschiedenis.

Nog niet zo lang geleden voltrok zich hier een van de meest brute genocides uit de menselijke geschiedenis. Een geschiedenis waar je als reiziger veel over zult leren tijdens je reis. De wreedheid van het Rode Khmer regime is indrukwekkend goed tentoongesteld op plekken als de Killing Fields en het Tuol Sleng Museum.

De grootste ellende is gelukkig achter de rug voor de Cambodjanen en met frisse moed werken zij hard aan het creëren van nieuwe welvaart.

Het land trekt de laatste jaren steeds meer toeristen, veelal op een kort bezoek aan Angkor Wat en Phnom Penh. Maar er is meer, veel meer en je kunt makkelijk twee tot drie volle weken in het koninkrijk doorbrengen.

Op Verrassend Cambodja inspireren we je om meer van dit bijzondere land te zien en te ervaren. Met uitgebreide tips en reisinformatie over de voorbereiding, het vervoer en reisgidsen over de verschillende bestemmingen en activitieten.

Je kunt bij ons terecht voor bijzondere individuele rondreizen en bouwstenen. En wil je Cambodja combineren met een reis door Vietnam dan hebben we nog meer fantastische rondreizen in het aanbod.