Regenseizoen in Cambodja – Houd hier rekening mee

Het regenseizoen in Cambodja loopt grofweg van mei tot november. In de maanden mei tot augustus regent het nog niet zo veel. De meeste dagen zijn droog met af en toe een bui. In september en oktober komt het regenseizoen op haar piek en regent het elke dag. Soms zelfs meerdere keren per dag.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je prima reizen in Cambodja tijdens het regenseizoen. Het kan enorm stortregenen maar de voordelen zijn groter dan de nadelen.

In dit artikel kun je lezen wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.

Regenbui

Als het regent dan komt het ook echt heel hard naar beneden.

Is het verstandig om de regentijd te vermijden?

Heb je de vrijheid om zelf te bepalen in welke maanden je op vakantie gaat dan ja, ga naar deze kant van de wereld tussen november en april.

Echter veel reizigers zitten bijvoorbeeld vast aan de zomervakantie maar laat je daar niet door weerhouden. Je hebt namelijk ook tijdens het regenseizoen gewoon een fantastische tijd in Cambodja en zoals je verderop kunt lezen valt het echt reuze mee met de regen.

Zorg dat je regenkleding bij je hebt en geniet ook zeker van het spektakel. Niets zo gezellig als even schuilen op een terras en onder het genot van een drankje naar de stortbui te kijken.

Het regenseizoen in Cambodja kleurt het landschap prachtig groen

Het regenseizoen is niet de beste reistijd voor Cambodja maar het is ook zeker niet een slechte periode.

Een voordeel is het prachtige landschap. Een groot deel van het land is plat met uitgestrekte rijstvelden en deze kleuren prachtig groen tijdens de moesson. Ook de bossen en de jungle zijn vol leven. Voor vogels en andere dieren is het een uitstekende tijd en wat te denken van alle indrukwekkende watervallen die nu volop kletteren.

Groen landschap

Het is minder druk

Het hoogseizoen voor toerisme loopt van november tot april en zeker op de toeristische trekpleisters is het dan gewoon druk. Tijdens het regenseizoen komen er veel minder toeristen naar Cambodja en dat merk je. Bovendien zijn de prijzen ook lager.

Een bezienswaardigheid als Angkor Wat is natuurlijk altijd drukbezocht maar is tijdens de regentijd aanzienlijk rustiger. Het weelderige groene landschap waarin de tempels zich bevinden maakt de plek ook nog eens fotogenieker.

De regen valt in korte maar hevige buien

Er zijn dagen tijdens het regenseizoen waarop het niet op lijkt te houden maar deze dagen zijn zeldzaam. Meestal regent het kort aan het einde van de dag. Maar als het dan regent dan komt het ook met een noodgang naar beneden. Een paraplu gaat je niet droog houden onder dit geweld. Je kunt overal van die goedkope plastic poncho’s kopen. Deze zijn ideaal en houden je goed droog.

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.