Kosten van een reis naar Cambodja – Dit kun je verwachten

Wat kost een vakantie naar Cambodja, vraag je?

Zoals altijd bij het maken van een verre reis hangt dit sterk af van je voorkeuren. De grootste uitgaven zijn altijd het vliegticket en het type hotel waar je wilt verblijven.

Maar er zijn nog wel meer variabelen waar je mee kunt spelen.

Op deze pagina duiken we in alle kosten die je gaat maken bij een reis naar Cambodja en krijg je een overzicht van de gemiddelde kosten per dag in het land zelf.

Kosten voor vertrek

De kosten die je maakt voor vertrek naar Cambodja zijn ongeveer voor iedereen gelijk.

Vliegtickets

Reken op een prijs tussen de €600 en €800 voor een retourtje. Laten we daar het gemiddele van nemen en dan komen we uit op €700.

Bespaartip: Vaak kun je online goede aanbiedingen vinden voor een retourtje Bangkok. Vanuit de Thaise hoofdstad is het nog slechts een uur vliegen naar Phnom Penh of Siem Reap. Deze vluchten zijn bij een van de Aziatische prijsvechters vaak spotgoedkoop.

Visumkosten

Een visum voor Cambodja kun je van tevoren online aanvragen voor $37 of je kunt deze bij aankomst in het land bij een loket kopen. Bij aankomst betaal je $30.

Inentingskosten

De aanbevolen vaccinaties zijn DTP en Hepatitis A. Naast de kosten voor de vaccinaties heb je nog te maken met consultkosten.

  • Consult: €23,75
  • DTP vaccinatie: €27,50
  • Hepatitis A vaccinatie: €56,50

Totale kosten voor vertrek

Totaal ben je voor vertrek ongeveer €850 kwijt per persoon.

Kosten in Cambodja

De kosten ter plekke in Cambodja is waar je het zo goedkoop of zo duur kunt maken als je wilt.

Vervoerskosten

In Cambodja kun je de meeste afstanden met de bus afleggen. Om je een voorbeeld te geven, voor de busreis van Siem Reap naar Phnom Penh betaal je niet meer dan €10. Een binnenlandse vlucht op deze route kost meestal niet meer dan €50.

In de steden heb je tuk tuk’s en taxi’s. Je betaalt voor een ritje meestal niet meer dan €5.

Duurder wordt het als je een auto met chauffeur huurt. Reken dan op zo’n €75 voor een dag.

Overnachtingskosten

Ben je een backpacker en vind je het leuk om met anderen op en slaapzaal te overnachten dan kun je al voor €5 per nacht onder de pannen zijn.

Simpele guesthouses waarin je een schone kamer met eigen badkamer en airconditioning krijgt kun je al krijgen voor €15 tot €20 per nacht.

Echt leuke hotels met meer sfeer en gelegen op mooie locaties zul je meer voor moeten uittrekken. Als je een budget vaststelt tussen de €40 €80 dan kun je in hele mooie hotels overnachten.

Voor luxe resorts en 4 en 5 sterren hotels moet je rekenen op een bedrag vanaf €100 per nacht.

Eten en drinken

In Cambodja kun je goedkoop eten bij straattentjes en kleine restaurants. Een maaltijd kost vaak niet meer dan €1 - €2. De Street food scene is wel wat minder uitnodigend dan in andere landen in de regio en veel reizigers geven dan ook meer uit aan eten en drinken in Cambodja. In restaurants die zich vooral op toeristen richten kun je rekenen op goede maaltijden tussen de €7 en €15 per persoon.

Gemiddelde kosten per dag

Laten we eens kijken wat je ongeveer per dag per persoon kwijt bent in Cambodja.

Ben je een backpacker reken dan op een budget van €25 per dag. Daarmee kun je eten, slapen, je verplaatsen en entreegelden betalen. Ga je vaak uit dan zul je meer moeten uitgeven.

Ben je een budgetreiziger reken dan op een budget van €35-50 per dag. Je verblijft dan in goede maar simpele hotels en je kunt leuke excursies doen.

Middenklasse reizigers rekenen op een budget van €60-80 per dag. Met dat bedrag kun je in goede 3sterren hotels overnachten, leuke excursies maken en alle maaltijden in goede restaurants nuttigen.

Voor een luxe reis trek je minimaal €100 per dag uit. Je verblijft dan in 4 sterren hotels met af en toe een luxe resort, alle excursies zijn privé met je eigen chauffeur en je kunt eten in de beste restaurants.

Verschil tussen een georganiseerde reis en zelf alles samenstellen

Het verschil zit hem meer in flexibiliteit en het aantal excursies die je maakt. Wil je graag last minute plannen wijzigen en veel plekken zelf zonder gids bezoeken dan ja, zelf regelen is een stuk goedkoper.

Wil je graag veel excursies doen met goede gidsen dan kom je als de reis zelf samenstelt nog steeds iets lager uit maar het ontloopt elkaar niet veel.

Het voordeel van een georganiseerde reis is dat je lekker kunt genieten zonder zelf ook maar iets te hoeven regelen. Je bent ook verzekerd van de expertise van het reisbureau om de juiste hotels en excursies te regelen die de reis extra bijzonder maken.

Vraag vandaag een offerte aan

Het juiste tempo, buiten de gebaande paden en sfeervolle accommodatie. 

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.