De 10 mooiste eilanden van Cambodja

Voor de kust van Cambodja liggen een aantal prachtige eilanden.

Maar dan ook echt heel mooi.

Met hagelwitte stranden, ritsen aan palmbomen en kraakhelder blauw water.

Hier vind je een overzicht van de mooiste eilanden van Cambodja. Zo sluit je je reis af met de voetjes in het zand en een pina colada in de hand.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem wordt gezien als het mooiste eiland van Cambodja. De plek voor een huwelijksreis of andere speciale gelegenheid. De hagelwitte stranden en het kraakheldere water maken dat je hier nooit meer weg wilt. Het eiland is omringd door koraalriffen en een dagje snorkelen of duiken mag dan ook zeker op de planning staan.

Samloem eiland

Koh Rong Samloem vanuit de lucht.

Koh Rong

Het paradijselijke Koh Rong is het beste eiland voor reizigers die op zoek zijn naar prachtige stranden maar ook graag een goed uitgaansleven willen hebben. Je kunt op dit eiland rustige plekjes opzoeken maar ben je op zoek naar een party eiland dan kun je neerstrijken in Koh Touch, het dorpje en gelijknamige strand waar je aankomt met de boot. En gezien de grootte kun je hier de meest mooie stranden van Cambodja opzoeken.

Koh Rong eiland

Het leuke dorp Sok San op Koh Rong.

Koh Ta Kiev

Het kleine Koh Ta Kiev is een eiland voor de kust iets ten zuiden van Sihanoukville. Het is een populaire bestemming onder backpackers die op zoek zijn naar een minder drukbezochte bestemming. Je hebt hier dat echte eilandgevoel met hutjes aan het water, gezellige reggae barretjes en wandelpaden door de jungle.

Koh Totang

Koh Totang is een piepklein eilandje maar een waar tropisch paradijs. Je gaat hier echt terug in de tijd en anders dan zwemmen en wandelen over het eiland doe je hier niet. De enige plek om te overnachten luistert naar de naam ‘Nomad’s Land’, een fraai eco resort.

Koh Totang eiland

Koh Totang. Foto: Nomad's Land. https://www.nomadscambodia.com/

Koh Thmei

Onderdeel van Ream National Park, dit eiland is een ware tropische verrassing. Op Koh Thmei kun je vrijwel niets doen wat de moderne wereld te bieden heeft. Wat je er wel vind is paradijselijke stranden, jungle en een handjevol plekken om te overnachten.

Koh Tang

Geen eiland om te verblijven vanwege het ontbreken van accommodatie en omdat Koh Tang wat verder uit de kust ligt. Koh Tang is echter een van de betere plekken om te duiken en de enige plek in Cambodja waar je kunt wrakduiken. Trips naar het eiland kunnen geboekt worden in Sihanoukville of vanaf Koh Rong.

Koh Tonsay

Koh Tonsay staat ook wel bekend als Rabbit Island en ligt voor de kust van de badplaats Kep. Het is niet een heel interessant eiland om lang te verblijven maar een dagtrip is zeker aan te raden als je in de buurt bent. Op het eiland vind je een paar fraaie stranden en je kunt in 3 uur een rondje wandelen.

Dagtrip naar Kep

Koh Seh

Koh Seh is een klein eilandje gelegen net onder het grotere Koh Thmei in het Ream National Park. Er zijn plannen om een resort te bouwen op het eiland maar vooralsnog is er geen ontwikkeling. Je kunt er komen met dagtrips vanuit Sihanoukville en Koh Thmei. Het is ook mogelijk om te kamperen op het eiland maar dit kan alleen met een vergunning die via het nationale park te krijgen is.

Song Saa

Song Saa is een prive eiland en wordt ook wel ‘’de Malediven van Cambodja’’ genoemd. Dit vanwege het super de luxe resort dat op het eiland is gebouwd. Je kunt hier verblijven in villas die op palen in de zee gebouwd zijn. Een goede optie voor een huwelijksreis.

Song Saa eiland

Foto van het Song Saa Resort. https://www.songsaa-privateisland.com/

Koh Kong

Tot slot het grootste eiland van Cambodja. Koh Kong heeft groot potentieel om uit te groeien tot een eco resort bestemming maar de vraag is of dat gaat gebeuren. Het eiland heeft nog geen beschermde status en de overheid heeft plannen om het eiland te gaan ontwikkelen. Als ze dit op dezelfde manier gaan doen als in Sihanoukville dan kan het slecht aflopen voor de natuur. Vanuit de stad op het vasteland kun je boottochten naar het eiland regelen.

bericht van de schrijver

Hoi en welkom bij Verrassend Cambodja. Dit bijzondere land is één van mijn favoriete bestemmingen in Azië. Met de tips op deze website wil ik je op weg helpen naar een onvergetelijke reis. Vragen? Laat hieronder een bericht achter. 

Thomas Dijkhuizen

Laat een bericht achterJe emailadres wordt niet geplaatst.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Klaar voor een onvergetelijke rondreis?

Ontdek Cambodja met een individuele rondreis op maat. Tot in de puntjes verzorgd.