Het beste van Siem Reap tour – 5 dagen 4 nachten

Deze Siem Reap tour laat je in 5 dagen het beste van de omgeving zien. Bezoek het wereldberoemde Angkor Wat en ga verder buiten de gebaande paden voor een aantal afgelegen tempels.

Maar deze tour heeft meer dan alleen tempels.

Je krijgt ook een goed beeld van het leven op het platteland. Fiets door leuke dorpjes, bezoek een drijvend dorp op het Tonle Sap meer en ervaar het beste van de lokale keuken.

Dag tot dag programma

 • Dag 1. Aankomst en food tour voor het goede doel
 • Dag 2. Zonsopkomst over Angkor en tempeltour
 • Dag 3. Afgelegen mysterieuze tempels
 • Dag 4. Leven op het water
 • Dag 5. Kookles op het platteland

 • Dag 1. Aankomst en food tour per tuk tuk

  Welkom in Siem Reap. Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar het hotel gebracht. De rest van de middag kunnen jullie gebruiken om op eigen gelegenheid het stadje te verkennen.

  In de avond worden jullie opgehaald voor een food tour per tuk tuk. De gids neemt jullie mee naar restaurants die de opbrengsten gebruiken om te investeren in onderwijs en het welzijn van de lokale gemeenschap.

  Zorg dat je honger hebt want in totaal stoppen jullie bij drie verschillende restaurants die elk op een eigen manier bijdragen aan het goede doel.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Diner


  Dag 2. Zonsopkomst over Angkor en tempel tour

  Vandaag staan jullie vroeg op. Om 4.30 is het tijd om op te staan en je klaar te maken voor het magische Angkor. De eerste stop is Angkor Wat waar jullie kunnen genieten van het magische schouwspel van de zonsopkomst.

  Na een kleine versnapering is het tijd om de oude stad van Angkor Thom te verkennen. Dit is de plaats waar de mysterieuze Bayon tempel te bekijken is. Dit is misschien wel een van de meest unieke tempels uit het Khmer rijk.

  De laatste stop vandaag is de door bomen overgroeide Ta Phrom tempel. Deze tempel was het decor van de film Tomb Raider en je ziet gelijk waarom. Deze tempel is een heus cinematografisch plaatje.

  Na een intensieve dag worden jullie terug naar het hotel gebracht. De rest van de avond is naar eigen inzicht te besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Phnom Krom

  Dag 3. Preah Khan, Ta Som en zonsondergang vanaf Phnom Krom Hill

  Vandaag maken jullie een ronde langs de verder gelegen en minder bezochte tempels uit het Khmer rijk.

  Jullie bezoeken onder andere Preah Khan, Ta Som en Neak Pean, de tempel in het midden van de Jayatataka Baray.

  De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de tempel op de top van Phnom krom Hill. Hier kunnen jullie genieten van de zonsondergang en het prachtige uitzicht over de rijstvelden en palmbomen.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 4. Kampong Khleang en het platteland

  Vandaag hebben weer een heel bijzonder programma voor jullie. Rond 8.00 worden jullie opgehaald bij het hotel voor een kort ritje buiten de stad. Hier stappen jullie op de fiets voor een tocht langs authentieke dorpjes over vlakke zandpaden tussen de rijstvelden.

  Na een mooie fietstocht worden jullie naar Kampong Khleang gebracht, een vissersgemeenschap aan het Tonle Sap meer. In het regenseizoen staat het water hoog en daarom zijn de huizen gebouwd op enorm lange palen.

  Hier hebben jullie een lekkere lunch bij een lokale familie. Na de lunch gaan jullie het water op voor een bezoek aan een kleine Vietnamese gemeenschap. De mensen leven hier niet in paalwoningen maar de huizen zijn gebouwd op drijvende vlotten. Jullie zien onder andere een drijvende school en ziekenhuis. Een bijzondere manier van leven!

  De bus brengt jullie terug naar Siem Reap waar jullie rond 17.00 aankomen.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 5. Kookles op het platteland

  Tijd om de Cambodjaanse keuken te ontdekken en wel op een hele mooie locatie op het platteland net buiten de stad.

  Hier leren jullie drie verschillende gerechten te bereiden. En na al het harde werk in de keuken is het natuurlijk tijd om ervan te genieten tijdens een heerlijke lunch.

  Na de lunch worden jullie terug naar de de stad gebracht waar de tour eindigt.

  Willen jullie direct doorreizen naar een andere bestemming? Laat het weten dan kunnen we vervoer regelen of deze tour verder verlengen met een arrangement elders.

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum
  wensen en voorkeuren
  0 of 350