Volg de Mekong tour – 6 dagen 5 nachten

Volg de Mekong – 6 dagen 5 nachten

Tijdens deze prachtige tour reis je in 6 dagen van Phnom Penh naar Siem Reap met een aantal fantastische stops onderweg.

Centraal staat het ecosysteem en het leven aan de machtige Mekong rivier. Fiets over een pittoresk eilandje, bekijk de bijzondere Irrawaddy dolfijnen en ga vogels spotten en kajakken door het markante landschap van de Stung Treng provincie.

En we sluiten de tour af met een bezoek aan de mysterieuze Preah Vihear tempel, een complex met een turbulent verleden.

Dag tot dag programma

 • Dag 1. Phnom Penh – Kratie
 • Dag 2. Kratie
 • Dag 3. Kratie – Stung Treng
 • Dag 4. Stung Treng
 • Dag 5. Stung Treng – Preah Vihear
 • Dag 6. Preah Vihear – Siem Reap

 • Kratie

  Dag 1. Phnom Penh – Kratie

  Vandaag laten jullie de drukke stad achter voor een onvergetelijke trip. Jullie rijden naar Kratie, een gezellig stadje aan de Mekong. Jullie komen daar rond het middaguur aan. De rest van de middag en avond kunnen jullie gebruiken om het stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Strijk zeker aan het einde van de dag neer op een terras om van de prachtige zonsondergang te genieten.

  Accommodatie

  3 sterren hotel


  Irrawaddy dolfijnen in Cambodja

  Dag 2. Fietsen en dolfijnen

  Na het ontbijt nemen jullie de veerboot naar het mooie eilandje Koh Trong midden in de Mekong. Hier maken jullie een 9km lange fietstocht. Jullie krijgen een mooi kijkje in het leven van de lokale bevolking en de ambachten die zij beoefenen.

  Terug op het vasteland gaan jullie de berg Phnom Sambok op. Hier leeeft een groot aantal bijzondere vogels en apen. En als bonus hebben jullie een spectaculair uitzicht over het platteland.

  Hierna is het tijd om iets verder te reizen naar het stadje Kampie. Hier leeft een gemeenschap Irrawaddy dolfijnen. Jullie maken een boottocht over de rivier om deze bijzondere dieren gedag te zeggen.

  Na een mooie dag in de natuur worden jullie weer bij het hotel afgezet.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Stung Treng

  Dag 3. Volg de Mekong naar Stung Treng

  Na het ontbijt rijden jullie in een kleine 2 uur naar Stung Treng, een levendige handelsstad op zo’n 50km van de grens met Laos. Jullie verblijven hier in een mooi resort aan de rivier net buiten de stad. Gebruik de rest van de dag om wat te ontspannen. Indien gewenst kunnen we extra activiteiten plannen.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 4. Kajakken over de rivier

  Beter kun je de dag niet beginnen. Jullie worden namelijk opgehaald voor een boottochtje en voor het ontbijt stoppen jullie op een verlaten eilandje in de Mekong. Hier strijken jullie neer onder een parasol voor een heerlijk ontbijt. Geniet onder tussen van get geluid van de vogels en het kabbelen van de rivier.

  Met een goed gevulde maag stappen jullie vervolgens in de kajak. Al peddelend kunnen jullie het super bijzondere landschap verkennen. Er steken enorm oude bomen uit het water die een aantal bijzondere vogels huisvesten. Dit is echt ‘’back to nature’’, een ervaring voor in het dagboek.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 5. Een immense waterval

  Na het ontbijt rijden jullie naar de grens met laos. Hier bezoeken jullie de kletterende Sopheakmit waterval, de grootste waterval aan de Mekong. Deze prachtige plek is omringd door eilandjes en verschillende niveaus waarvan het water naar beneden klettert.

  Hierna rijden jullie door naar een leuk dorpje in de buurt van de Preah Vihear tempel. Hier kunnnen jullie de rest van de middag ontspannen in de tuin van het hotel.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 6. Een bijzondere tempel

  Na het ontbijt bezoeken jullie de Preah Vihear tempel. Deze prachtige tempel is gelegen op een berg van waaraf jullie een fantastisch uitzicht hebben over de uitgestrekte rijstvelden. De tempel is lange tijd onderwerp van conflict geweest tussen Thailand en Cambodja met een aantal korte gevechten tot gevolg. Gelukkig is het tegenwoordig rustig zodat de tempel eindelijk goed bezocht kan worden.

  Na het bezoek aan de tempel worden jullie afgezet in Siem Reap.

  Maaltijden

  Ontbijt


  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum
  wensen en voorkeuren
  0 of 350