Battambang Tour – 4 dagen 3 nachten

Deze Battambang tour neemt je mee langs een aantal bijzondere plekken op het platteland en je maakt een ritje op een wel heel eigenaardige trein.

In dit voorbeeldschema begint de tour in Siem Reap maar we kunnen uiteraard ook vervoer organiseren vanuit Phnom Penh of de tour laten starten op dag 2 uit het voorbeeld als jullie ervoor kiezen om zelf vervoer te regelen.

Dag tot dag programma

 • Dag 1. Siem Reap – Battambang
 • Dag 2. Marktbezoek, kookles en platteland tour
 • Dag 3. Ritje met de Bamboetrein en bezoek aan Wat Ek Phnom
 • Dag 4. Einde van de tour

 • Straatbeeld van Battambang

  Dag 1. Van Siem Reap naar Battambang

  Vandaag reizen jullie van Siem Reap naar Battambang. In het regenseizoen is er de mogelijkheid om dit te doen per boot. Dit is een indrukwekkende tocht van zo’n 8 uur waarbij je je ogen uitkijkt. Het kan zijn dat de waterstand te laag is dus we kunnen nooit garanderen dat de boottocht door kan gaan.

  De andere optie is om met een auto met chauffeur te reizen. Deze reis neemt 3 tot 4 uur in beslag. Jullie worden bij het resort afgezet en genieten de rest van de middag en avond van de tuin.

  Accommodatie

  Resort net buiten de stad


  Phnom Sampeau in Battambang

  Dag 2. Marktbezoek, kookles en platteland tour

  In de ochtend bezoeken jullie een lokale markt om ingrediënten in te slaan voor de kookworkshop. Na een leuke wandeling duiken jullie de keuken in om de lunch te bereiden.

  Na de kookworkshop hebben jullie even de tijd eom te ontspannen. Rond 15.00 worden jullie opgehaald door de tuk tuk chauffeur. Hij brengt jullie naar Phnom Sompov, een 140 meter hoge berg van waaraf jullie een super mooi uitzicht hebben over het platteland.

  Op de berg bekijken jullie enkele tempels en grotten. Deze grotten werden tijdens de donkere geschiedenis door de Rode Khmer gebruikt om onschuldige mensen te vermoorden. De grotten luisteren daarom naar de bijnaam ‘’Killing Caves’’.

  De zon gaat inmiddels bijna onder en het is tijd om naar de voet van de berg te lopen. Daar nemen jullie plaats voor een waar spektakel. Elke dag tegen zonsondergang vliegen hier duizenden vleermuizen tegelijkertijd uit een grot naar buiten.

  Accommodatie

  Resort net buiten de stad

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Dag 3. Ritje met de Bamboetrein en bezoek aan Wat Ek Phnom

  Vandaag beginnen jullie de dag met een grappig ritje op de zogeheten bamboetrein, een geïmproviseerde manier van vervoer uit de tijd dat de infrastructuur bijna niet bestond.

  Na deze enerverende rit rijden jullie naar Wat Ek Phnom, een tempel uit de 11e eeuw. Onderweg stoppen jullie bij een dorpje om te kijken hoe de lokale specialiteiten geproduceerd worden. Ook maken jullie een stop bij de Well of Shadows, een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Rode Khmer.

  Jullie zijn rond lunchtijd terug in het resort. De rest van de middag kunnen jullie naar eigen inzicht besteden. Geniet van het zwembad of maak gebruik van de gratis fietsen om zelf wat door de stad en over het platteland te cruisen.

  Accommodatie

  Resort net buiten de stad

  Maaltijden

  Ontbijt


  Dag 4. Einde van de tour

  Het zit er weer op. Check out tijd is rond 12.00. Vervolg de reis door te kiezen uit een van onze andere bouwstenen of ga zelf op eigen gelegenheid verder.

  Maaltijden

  Ontbijt


  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum
  wensen en voorkeuren
  0 of 350