Angkor Wat en Phnom Penh tour – 6 dagen 5 nachten

Deze 6 daagse Angkor Wat en Phnom Penh tour is ideaal voor wie het beste van Cambodja wilt zien in korte tijd. Leuk om bijvoorbeeld te combineren met een langere reis door een van de buurlanden.

Deze tour neemt je mee langs de meest bijzondere tempels van het grote Khmer rijk, het prachtige platteland en het roerigere recente verleden van de Rode Khmer.

Dag tot dag programma

 • Dag 1. Aankomst in Siem Reap
 • Dag 2. Angkor Wat, Angkor Thom en Ta Phrom
 • Dag 3. Plattelandstour naar Kampong Khleang
 • Dag 4. Siem Reap – Phnom Penh
 • Dag 5. Phnom Penh stadstour
 • Dag 6. Phnom Penh
 • Opmerking: Deze tour kan ook in omgekeerde volgorde gedaan worden. Geef het aan als je liever in Phnom Penh begint.


  Cultuur

  Dag 1. Aankomst in Siem Reap

  Vandaag worden jullie van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. In de namiddag haalt de gids jullie op voor een wandeling door het leuke centrum van Siem Reap. Jullie bezoeken onder andere een lokale markt en een tempel. In de tempel krijgen jullie een zegening van een monnik en leren jullie meer over het Boeddhisme.

  Accommodatie

  3 sterren hotel


  Bayon tempel

  Dag 2. Tijd voor tempels

  Vandaag staan jullie vroeg op om de zonsopkomst over Angkor Wat te bekijken. Om 5.00 staat de gids op de stoep en stappen jullie in de tuk tuk voor een tour langs de mooiste tempels. Naast Angkor Wat bezoeken jullie ook de oude ommuurde stad van Angkor Thom met in het hart de mysterieuze Bayon tempel. Jullie sluiten de ronde af bij de door enorme bomen overgroeide Ta Phrom tempel, een van de meest fotogenieke plaatsen in de omgeving.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Jeep tour Kompong Khleang

  Dag 3. Ontdek het platteland

  Het platteland rond Siem Reap is prachtig en vandaag krijgen jullie een kijkje in het leven van boeren en de inwoners van het drijvende dorp Kampong Khleang. Als eerste staat een fietstocht over het platteland op het programma. Hierna rijden jullie per jeep naar Kampong Khleang voor de lunch. Na de lunch gaan jullie het water op om te bekijken hoe de mensen hier hun hele leven drijvend doorbrengen.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Phnom Penh

  Dag 4. Naar de hoofdstad

  Na het ontbijt haalt de chauffeur jullie op voor de rit naar Phnom Penh. Aan het einde van de middag worden jullie opgehaald voor een ontspannende cruise over de rivier tijdens de zonsondergang. De rest van de avond is naar eigen inzicht te besteden.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt


  Tuol Sleng Genocide Museum

  Dag 5. Stadstour en Rode Khmer verleden

  In de ochtend bezoeken jullie per cyclo het prachtige koninklijk paleis, de zilveren pagode en de Wat Phnom tempel.

  Na de lunch neemt de gids jullie mee naar het Tuol Sleng Genocide museum en de Killing Fields van Choeung Ek. Hier leren jullie alles over het verschrikkelijke regime van de Rode Khmer.

  Accommodatie

  3 sterren hotel

  Maaltijden

  Ontbijt, lunch


  Tuk tuk chauffeur

  Dag 6. Phnom Penh

  Na het ontbijt eindigt de tour. Reis zelf verder naar je volgende bestemming of breid je reis verder uit met het aanbod van onze bouwstenen.


  Offerte aanvragen

  Voornaam*
  Achternaam*
  telefoonnummer*
  Emailadres*
  aantal personen
  Leeftijden
  Startdatum
  wensen en voorkeuren
  0 of 350