De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de bestemmingen, hoogtepunten en bezienswaardigheden. 

Bezienswaardigheden Cambodja

Reisgidsen met de mooiste bezienswaardigheden

Of je nu buiten de gebaande paden of langs de bekende hotspots wilt reizen, alle mooie plekken van Cambodja zijn hier beschreven.

Kaart

Benieuwd waar alles ligt? Bekijk de kaart met alle bezienswaardigheden in Cambodja. 

Top 10 bezienswaardigheden van Cambodja

Inspiratie nodig? Hoewel het lastig is om de mooiste bezienswaardigheden van Cambodja in een top 10 te vatten kom je hier al een aardig mee op weg.

Dit zijn volgens ons de 10 mooiste bestemmingen van het land

Angkor

Het symbool van Cambodja. De tempels van Angkor Wat zijn met afstand de belangrijkste bezienswaardigheden van Cambodja. Zorg dat je je goed inleest want hoe meer je weet over deze wonderlijke stad hoe meer je de verhalen en de architectuur gaat waarderen.

Battambang

De twee na grootste stad van het land Battambang is een echte ‘’must see’’. De stad is gezellig en sfeervol, het platteland rondom is fabelachtig mooi en je kunt hier een ritje maken op de ingenieuze bamboetrein.

Phnom Penh

De hoofdstad Phnom Penh is een stad van contrasten. Oude tempels en paleizen, koloniale panden en moderne wolkenkrabbers staan door hier door elkaar. De stad is ook de uitvalsbasis voor de Killing Fields van Choeung Ek en het Tuol Sleng Museum, plekken die de verschrikkingen van de Rode Khmer indrukwekkend in beeld brengen.

Kratie

Een heerlijk stadje aan de Mekong Rivier met een oud koloniaal centrum. Vanuit Kratie kun je mooie boottochten over de Mekong maken en de bijzondere zoetwater Irrawaddy dolfijnen met eigen ogen bekijken.

Mondulkiri

In het oosten van Cambodja grenzend aan Vietnam vind je de provincie Mondulkiri. Dit is een echte ruige bestemming met bergen, bossen, watervallen en dorpen van etnische minderheden. Dit is de bestemming voor natuurliefhebbers.

Stung Treng

De noordelijke provincie Stung Treng ligt aan de Mekong en grenst aan Laos. Het is een bijzondere plek voor mooie boottochten over de rivier en je krijgt een mooi kijkje in het leven van de mensen die hier in kleine dorpen aan en van de rivier leven.

Koh Rong en Koh Rong Samloem

Van alle tempels en natuurgebieden bekijken wordt je moe dus wat nu beter dan even helemaal ontspannen op een tropisch eiland. Voor de kust van Sihanoukville vind je Koh Rong en Koh Rong Samloem, twee eilanden met hagelwitte stranden, prachtige resorts, jungle en een gezellig uitgaansleven.

Kampot

In het zuiden van Cambodja vind je een van de mooiste bezienswaardigheden. Het stadje Kampot ligt aan een rivier die uitmondt in de zee en is een heerlijke plek om te ontspannen. Kajakken over de rivier, een bezoek aan een peperplantage en tochtjes over het omringende platteland maakt deze plek echt de moeite waard.

Kep

De Fransen noemden deze bestemming ‘’Kep sur mer’’. Deze badplaats trekt veel bezoekers in het weekend maar is doordeweeks nog steeds verrassend rustig. Voor de kust ligt het fraaie Rabbit Island of blijf op het witte zandstrand van het vasteland.

Cardamom gebergte

In het zuidwesten van Cambodja ligt het Cardamom gebergte, een immens natuurgebied wat maar weinig bezocht wordt. Dit is de plek voor lange trekking tochten door de jungle en wie weet kom je oog in oog te staan met bijzondere dieren als tijgers, beren en luipaarden.