Wat te doen in Cambodja - De leukste activiteiten

Benieuwd wat te doen in Cambodja? Dat komt goed uit. Op deze pagina vind je suggesties voor leuke en bijzondere activiteiten om je dagen goed te vullen. 

Wat te doen in Cambodja

Activiteiten

Hieronder vind je uitgebreide informatie over allerlei activiteiten en bijzondere plaatsen die je kunt bezoeken. Ga duiken of snorkelen, trekken in de jungle en leer over de rijke historie en het recente verschrikkelijke verleden van dit bijzondere land. 

Dit is bijzonder om te doen in Cambodja

Er is in Cambodja veel meer te doen dan alleen de tempels bezoeken. Hieronder kun je alvast de nodige ideeën op doen om een idee te krijgen hoe je de dagen kunt vullen.

Ga Fietsen over het platteland

Cambodja is een vlak land en een van de leukste dingen om te doen is een stuk fietsen over het prachtige platteland. Zandweggetjes door rijstvelden met palmbomen, prachtige zonsondergangen en vriendelijke mensen die je groeten. Spring zeker eens een dag op de fiets.

Varen over de Mekong en het Tonle Sap meer

Je kunt een aantal prachtige boottochten over de Mekong en haar vertakkingen maken. Maar wist je dat er in Cambodja ook een aardige groep zoetwater dolfijnen leven. Jij kunt ze van dichtbij gaan zien en de inkomsten uit toerisme worden gebruikt om de dieren verder te beschermen. En wat te denken van drijvende dorpen bezoeken op het Tonle Sap meer. 

Verplichte kost is natuurlijk tempelhoppen

Het mag uiteraard niet ontbreken. Een paar dagen tempelhoppen is verplichte kost voor iedere reiziger. Door het hele land vind je eeuwenoude ruïnes en tempelcomplexen uit een tijd dat Cambodja de meest vooruitstrevende beschaving ter wereld was.

Trek door de jungle

Grote delen van het land zijn gelukkig nog steeds begroeid met tropisch regenwoud. Ga een paar dagen trekken in een van de super mooie natuurgebieden. Weg van alle moderne geluiden en gebruiken en één met de natuur.

Leer koken als een echte Khmer

De Khmer keuken is niet de meest bekende maar weet dat je hier ook fantastisch kunt eten. En wat nu leuker dan een dagdeel leren hoe je de meest bijzondere gerechten uit de Khmer keuken zelf kunt bereiden.

Ga duiken en snorkelen

Een verre reis moet natuurlijk afgesloten worden met een paar dagen op een paradijselijk strand. Maar wil je ook nog wat actiefs doen tijdens die laatste dagen, ga dan duiken of snorkelen. De onderwaterwereld is hier verrassend mooi en divers.

Leer over de verschrikkingen van de rode Khmer

De rode Khmer hebben Cambodja jarenlang in bittere ellende gehouden. Leer over dit duistere verleden in bijzondere musea als het Tuol Sleng museum, de Killing Fields van Choeung Ek en de voortdurende nasleep van schade aanrichtende landmijnen.

Help mee aan de bescherming van olifanten

Er zijn verschillende olifanten opvangcentra in Cambodja waar de dieren goed behandeld en beschermd worden. Hier worden olifanten naartoe gebracht die jarenlang misbruikt zijn in de toeristenindustrie of in de bouw.

Bezoek het Phare circus

Een interessant kijkje in de cultuur kun je krijgen in het Phare Circus. De artiesten gebruiken dans, theater en muziek om bijzondere verhalen te vertellen.